En energistøvsuger er et menneske, der tager mere energi end de giver.

Det er ok, at en man holder af, der som regel giver mere end de suger (eller ca det samme), i en periode har behov for mere end de kan give. Faktisk vil jeg påstå at mennesker man elsker, ikke kan være energistøvsugere, fordi vi får energi af at hjælpe dem vi elsker.

Vi får også energi af at hjælpe der hvor det ikke er forventet, hvis vi føler at det vi giver, bliver set, registreret, værdsat.

I går hjalp jeg en kvinde jeg næsten ikke kender, med noget vigtigt, og belønningen kom i disse ord: “Jeg bliver virkelig rørt lige nu. Jeg er også ekstra tyndhudet (og ekstra fattig) for tiden. Den her form for solidaritet og søsterskab….” – og sætningen blev ikke engang afsluttet, men det er det vigtigste jeg har gjort for et andet menneske længe. Det ved jeg. Det gør mig glad ❤️

Næe.

Energistøvsugere er dem som giver et kompliment der forklædt som ros, gør lidt ondt. Og vi er gearet til at sige tak, når vi i virkeligheden tænker et forvirret “Av” 

Energistøvsugere er dem som er kritiske overfor alt hvor de ser en mulighed for at stikke en kæp i hjulet, og når man så endelig påpeger det, siger de “Det var en Rosengren, prøv at duft”. Og så er vi gearet til at ligge styrtet i grøftekanten, og sige “Joe, det dufter da meget godt”, mens vi egentligt tænker på, om vi har plaster nok til hullet på knæet og sjælen.

Energistøvsugere er dem der konsekvent tager den modsatte holdning af din, upåagtet at deres holdning igår var 180 grader modsat, og når man så finder modet til at sige “Du havde en anden holdning igår”, så svarer “Du kan da vist ikke tåle at alle ikke er rygklappere?”

Jeg fungerer fint uden rygklappere, min teflondragt er tykkere end de flestes, ellers ville det være for råt for mig, at leve som jeg VÆLGER at gøre. 

Jeg er ikke bange for tydelighed, men når der bliver efterladt nok små splinter i mit system, så gør det ondt. Og så må jeg flytte mig fra energistøvsugeren. Jeg er blevet for gammel til at prøve at fjernstyre de andre, jeg ændrer min egen kurs. 

Det blev i dag til denne her besked:

Jeg har en følelse af at jeg ikke lige er din kop te, jeg ved vi har fælles venner tæt på, men jeg befrier dig alligevel for mig. Først synes du jeg var for hysterisk med Corona og nu ikke nok, og jeg har altid en følelse af at du er lettere irriteret på mig, og så tænker jeg at vi jo ikke skal “følges ad”. Jeg kan bare mærke at jeg bliver lidt ked af det og forvirret næsten hver gang du kommenterer på min wall.

For i dag da jeg så energistøvsugerens navn i mit feed, tænkte jeg “Åh nej, hvad skriver hun nu?”

Og så tænkte jeg, nej tak. Og det betyder ikke at personen ikke er fantastisk, og har gjort de mange gode gerninger hun efterfølgende påpegede, det betyder at vi ikke er et match. Jeg er ikke Nutella, Jeg kan ikke gøre alle glade ♥️

Passér gaden. Vi går bare hver sin vej. Det er der heldigvis plads til.

Kys, Michelle 

Min nye bog Lev livet modigt udkommer 3/6, men du kan forudbestille her! Gid du gør det. Mange bække små….

HUSK at jeg bliver lykkelig for delinger, likes, kommentarer, vi er så fjernt fra hinanden lige nu, jeg beder dig “Hoppe” højt nok til at jeg kan se det ❤️

Efterlad en kommentar