Lørdag fik jeg en ide. Vi er ved at lave forhaven om, de mange løse ender samles og efterhånden som det færdige resultat står foran mig, får jeg små ideer som gør projektet bedre. 

Og lørdag hed den ide et drivhusskab. 

Der er ikke plads til et drivhus, men jeg kan få plads til et skab af glas, som kan stå op af det nye hegn.

Søndag bad jeg vidunderlige Andreas om hjælp, og mandag sendte han det her billede. Af et drivhusskab in the making. 

Jeg blev godt gammeldaws lykkelig. Lørdag: Ide. Søndag: Skrive til Andreas. Mandag: Vindue. Jeg smed billedet på insta og fik bl.a. kommentaren

Og ja, jeg er heldig. Jeg er forgyldt heldig. Jackpot heldig. Evigt heldig. Selv når jeg er uheldig….. Det kan man jo tænke lidt over.

Jeg er ihærdig! Modig. Og uforfærdet i min tilgang til det meste. Og det faktum vil jeg gerne have presset ind i “Du er heldig” ligningen. 

Det hele startede med at jeg mødte Morten. Som var resultatet af flere ensomme år og en ærlighed omkring det. Hundredevis af håbløse gåture, med en der måske skulle være, men ikke var, Morten. Indtil det var Morten der stod der!

En tydelighed på Tinder man ikke tit ser. En tydelighed ude i virkeligheden, som man heller ikke ser så tit. Læs: Aldrig.

Første gang Morten kyssede mig, sagde jeg: “Du skal ikke gøre det hvis du ikke mener det. Også i morgen. Hvis du kysser mig nu og jeg ikke hører fra dig i morgen, får du et fucking hestehoved i din seng”

Jeg kan godt selv høre at det er ret … lad os sige, sært. Men sådan havde jeg det. Jeg gad ikke mere pis, mere halvhjertethed, ikke mere ævl.

Jeg skulle ikke være plasteret mere, for sårede mænds behov for at føle sig attråværdige. Han ringede, faktisk planlagde vi en rejse dagen efter. En rejse til Nepal 12 måneder senere. Vi turde begge to!

Jeg bestræber mig på at det sige de vigtige ting højt, alt hvad der er vigtigt. Sig. Det. Højt. 

Det giver slag. Det giver modstand. Og især giver det dig drømme, fremtid og virkelighed. Og kærlighed og et vindue til et drivhusskab. Men vinduet var først lidt senere.

Vi flyttede sammen, Morten og mig, og det er der 100.000 vis af fantastiske historier i, lige nu handler det altså om historien med forhaven. (De er iø i min nye bog – Wink Wink)

Forhaveprojektet. Når jeg skulle ud med skrald, og næsten altid havde bare tæer, var småstenene i forhaven ved at drive mig til vanvid. Av mine fødder! Vi startede der.

Belægningen er dyr. Det fortalte min storebror (landskabsarkitekten) mig. Det er jo beyond belief heldigt at han er det, og han slog nogle streger for os, og pludselig var forhaven ikke bare en cykelparkering. Tak elskede Marck.

Jeg skubbede på Marck i et halvt års tid, til sidst ret insisterende (han er en travl mand, som mest renoverer fx Amalienborg), før han kom og tegnede det, vi ikke selv kunne finde ud af at drømme. Og heldigt at karma går begge veje, jeg har stillet op for ham når det var det jeg skulle, han stiller med glæde op for mig.

Og han fortalte om en have der havde de sten vi skulle bruge, de var endda gratis, hvis man altså lige (!) selv tog dem op. I en gammel kuperet (!) have. Så det gjorde vi så. Sammen med alle ungerne. Som pludselig ikke gik i skole alligevel.

Og jeg øjnede muligheden for at vi kunne lave noget sammen. Fællesskab der ikke var en dødsyg skærm. Projektet voksede. Vi har lavet næsten alt selv. Jeg har fx slæbt flere ton beton som Morten støbte en ny trappe af. De giver ikke pæne negle, men det gav en smuk trappe!

Vi ville også bygge terrasse i træ. Og ville så gerne have hjælp af en proff. Altså IDAG!

Min søn (som er flyttet hjemmefra) har en ven, som er trætryller, fandt jeg ud af, fordi jeg spurgte og spurgte og spurgte. Alle. En tilfældig på gaden spurgte jeg, Facebook spurgte jeg, og da Benjamin var på besøg spurgte jeg ham. “Du kender tilfældigvis ikke en …”, indtil Benjamin siger jo. En time efter står Andreas i haven og fortæller at han også laver lyd, men at den tourne han troede han skulle på, var coronaaflyst, så han var lidt på spanden med en dags varsel. Og ville være glad for et projekt!

Det skrev jeg på Facebook og han mangler ikke arbejde på denne side af sommerferien. Men han er mig taknemmelig for en fuld arbejdskalender.

Så da jeg smsede og skrev “Jeg vil have et drivhusskab”, holdt han indenfor 24 timer i min indkørsel, med gamle vinduer. Han kendte iø lige en som havde det vindue vi skulle bruge. Billigt. (Jeg formidler gerne kontakt til elskede Andreas)

Og ja, det er heldigt. Men det er også ihærdigt og uforfærdet. Og det lønnet sig næsten altid. Og hvis du er nysgerrig på hele forhaveprojektet, kommer der en blog kun om det – når vi er færdige. 

Nu håber jeg at det lønner sig, hvis jeg nu skriver: KØB MIN NYE BOG. Den handler ret meget om, at det meste held er resultatet af egne handlinger. Skab dit liv, Lev livet modigt ?

Den handler om at vi SKAL følge drømmene og slå op med skyld og skam. Og ved du hvad, jeg ved den er sjov, for jeg har skrevet hudløst ærligt om alt det sværeste i mit liv, og komik er jo katastrofe tilsat tid. Og selvironi. 

Ting der gør mig glad: Kommentarer på bloggen. Tak. Det kan godt være lidt som at tale til en dør, at blogge.

køb min bog. Den udkommer 3/6, men du kan forudbestille her.

15 Comments

 1. Sofie den 14. maj 2020 kl. 11:39

  Jeg synes ikke du er heldig❤️, men kan genkende at du satser, har øjnene på bolden, griber chancen, spørger ud i det/dit “blå”-netværk. Gå på mod forveksles tit med held.
  Samtidig så giver du og giver, alt hvad du kan og så er det os andre der er heldige, eller har vi måske i virkeligheden også satset og fulgt vores ideer… går de ting tit hånd i hånd? Jeg tror det?

  Michelle, du taler ikke til en dør?? glæder mig til at modtage og læse din bog??‍♀️☀️??

  • Michelle den 14. maj 2020 kl. 12:19

   TAK ??❤️

 2. Ilse Aranti den 14. maj 2020 kl. 11:43

  Mange tak for din måde at pege på værdien i ærlighed, mod og indre styrke. Jeg oplever dig, som et levende og stærkt udtryk for det at leve med overensstemmelse mellem tanke, ord og handling. Det er udtryk for indre kraft og handler slet ikke om held, som jeg ser det. Mange tak for den inspiration, du spreder med din åbne måde at dele på. Jeg ser stadig frem til at modtage og læse din bog. Elsker dit sprog og måde at fortælle på.

  • Michelle den 14. maj 2020 kl. 12:17

   TAK ❤️

 3. Lea Oland den 14. maj 2020 kl. 15:39

  Michelle, for høvlede…! Du inspirerer mig år efter år? Anede ikke hvem du var indtil for 5-6 år siden, hvor en hjernetumor tog røven på os begge.
  TAK for indblikket i dig og dit liv med alt hvad det indebærer af ærlighed, kærlighed og finurligheder. Jeg ææælsker det! Du er så stor en inspirationskilde, som uden tvivl knokler for at ting lykkedes – og for dét er du alt andet en heldig. Du ér nemlig ihærdig – og ægte?❤

  • Michelle den 14. maj 2020 kl. 16:06

   Sikke en dejlig besked. Tak ?

 4. Lisbeth den 14. maj 2020 kl. 16:13

  Kære Michelle. Skøn, skøn skæppeskøn læsning. Som altid. Det er dejligt at du er så aktiv og positiv og laver så mange indlæg. Også når det går af lort til. Altid finder du en vej. En løsning. For hvad er alternativet, som du så ofte skriver?
  Jeg er så nysgerrig på at vide hvordan særligt Camille “takler” at få så mange søde drenge”søskende” omkring sig. Sådan lige pludselig. Og omvendt. Og hvad siger Esther til at du er kommet ind i familen og vel blevet en bonusmor? Har du egentlig skrevet noget om alle børnenes relationer til jer og til hinanden i din kommende bog (som jeg forlængst har købt og bestilt – men måske skulle jeg også overveje at gi den i gave til mine veninder??) Jeg er bare utålmodig anlagt og gad faktisk godt læse den bog NU; som i i denne weekend ?

  • Michelle den 14. maj 2020 kl. 17:54

   Det korte svar er at alle er (mest) glade. Det lange svar, er for langt, og de unger har ikke bedt om st få deres historie fortalt, og det kan ikke undgås, hvis jeg skal svare på dine spørgsmål ❤️

 5. Ulla den 14. maj 2020 kl. 17:42

  “det meste held er resultatet af egne handlinger” – åh, de ord stjæler jeg og gør til “mine”. Du har så evig ret!!!! Glæder mig voldsomt meget til at modtage din bog, og vil IKKE undlade at gøre opmærksom på at jeg for flere år siden stoppede med at købe bøger, fordi jeg også selv skal kunne være her….
  Du har sgu fortjent alle de RESULTATER du måtte opnå – også fremover. Du er for mig indbegrebet af en fighter!
  Bedste hilsen
  Ulla

  • Michelle den 14. maj 2020 kl. 17:54

   ❤️tak❤️

 6. Lotte den 14. maj 2020 kl. 19:15

  Du er så gavmild. Tak. Og inspirerende. Tak.
  Dine kære er de heldige.
  Tak for dig og din ærlighed?

 7. ditte den 14. maj 2020 kl. 20:37

  Jeg elsker din blog, og du er så awesome. Og selvfølgelig skal man have lov at være heldig, når man er så ihærdig. Jeg ser en t-shirt for mig, hvor din formel står på: uforfærdet spontan✚ humor = held eller hvordan du nu selv ville skrive din formel 🙂 Glæder mig altid til dine indlæg.

 8. Pia den 15. maj 2020 kl. 8:45

  Du er heldig! Heldig at du har en mor og barndom, som sammen med din natur har givet dig det mod og gåpåmod, som åbner for alle mulighederne.
  Du er en kæmpe inspiration. Jeg har for længst bestilt den nye bog og glæder mig til den dukker op. Den er garanteret lige så god/morsom/inspirerende som du.

  • Michelle den 15. maj 2020 kl. 11:05

   Min mor er bestemt ikke et produkt af held. Jeg er ikke et produkt af held. Held indgår, og privilegier især, og flid og gå på mod og uforfærdethed ❤️?

 9. nira shalom den 14. juni 2020 kl. 0:30

  Hej, jeg vil dele mit vidunderlige vidnesbyrd Efter at have været i forhold til mand i årevis, brød han op med mig, jeg gjorde alt for at bringe ham tilbage, men alt var forgæves, jeg ville have ham tilbage så meget på grund af den kærlighed, jeg har for ham bad jeg ham om alt, jeg gav løfter, men han nægtede. Jeg forklarede mit problem til min ven, og hun foreslog, at jeg snarere skulle kontakte en stavebeslag, der kunne hjælpe mig med at sprede en trylleformel for at bringe ham tilbage, men jeg er den type, der aldrig troede på stave, jeg havde ikke andet valg end at prøve det, jeg sendte en e-mail med stavehjulet, og han fortalte mig, at der ikke var noget problem, at alt vil være okay før tre dage, at min eks vil vende tilbage til mig inden tre dage, han kastede trylleformularen og overraskende den anden dag, det var omkring kl. 16. Min eks ringede til mig, jeg var så overrasket, jeg besvarede opkaldet, og alt, hvad han sagde, var, at han var så ked af alt, hvad der skete, at han ville have mig til at vende tilbage til ham, at han elskede mig så meget. Jeg var så glad og gik til ham, at det var sådan, vi begyndte at bo sammen lykkeligt igen. Siden da har jeg givet et løfte om, at enhver, jeg kender, der har et forholdsproblem, jeg ville hjælpe denne person ved at henvise ham eller hende til den eneste virkelige og magtfulde stavebeslag, der hjalp mig med mit eget problem. e-mail: babaidadawiseman01@gmail.com
  kan du e-maile ham, hvis du har brug for hans hjælp i dit forhold eller en anden sag.

  Elsker magi
  Tjen en god penge, eller vind et lotteri.
  Opnå succes i erhvervslivet.
  Åndelige problemer.
  Vind retssag.
  Se efter din livspartner.
  Få et godt betalt job.
  Få kontrol over dit ægteskab.
  Modtag fordel og få tiltrækning fra folk.
  Få tilbage tabte penge.
  Helbrede dig af alle sygdomme. både hærdelig og uhelbredelig.
  Løs graviditetsproblemer og velsigne dig med babyer osv …

  Kontakt denne store mand, hvis du har problemer med en varig løsning
  gennem babaidadawiseman01@gmail.com
  WhatsApp: +2348136951551
  Viber: +2348136951551

  Tak for mig senere

Efterlad en kommentar