Det er alt for længe siden du har fået et kærlighedsbrev. Og nu går jeg jo en del for tiden, og det giver mig en ro til at tænke og reflektere, en ro jeg plejer at have, men som med corona blev til en uro. 

Uroer kan nu også være smukke.

Jeg tror at vores hjernebølger fra første sekund var så synkroniserede, at de lignede en fin duet, som Mozart ikke kunne have skrevet bedre. Altid med dig som den beroligende bas der styrer og driller pulsen, og mig der vælter rundt og laver harmoni nødvendig disharmoni, tilsammen laver vien dur der der aldrig er kedelig. Og når jeg er i mol alene, bliver du i dur, mens du kender min cyklus bedre end mig ???

Alle jeg kender, kikkede beundrende på dig og tænkte: “Hvordan tør du det?” Altså tør mig. De ikke bare tænkte det. Mange sagde det højt. Og jeg tænkte det også. 

Og du kikkede på mig og tænkte: “Hvordan tør hun mig og mine”. Det er jo ikke bare en duet, men et helt kor. Jo flere man er jo stører er chancen for at man ikke rammer tonen.

Men selvfølgelig tør jeg det. De er dine. Jeg var meget lidt bekymret. Vel nærmest uforfærdet. 

Og så kom corona, helt uinviteret, hos os er alle ellers velkomne. Vi havde lige talt om at hele verden lå foran vores fødder, og så var vores pas pludselig en unødvendig luksus.

Og pludselig skiftede mit døgn, i stedet for 7 timer alene hver dag, er vi 7 mennesker sammen døgnet rundt. Du kører på arbejde, jeg kører i cirkler. Matriklens cirkler. De er heldigvis forholdvis uudtømmelige.

Mit helle, mit karbad, min stikkontakt, mit fix – det er her ikke. Så hvad gør du, installerer et vildmarksbad tre meter fra hoveddøren. Tak.

Min veninde spurgte mig om vi i myretuen mest følger mine systemer. Og det synes jeg ikke. Og det håber jeg især ikke. Det lyder tyrannisk. 

Men selvfølgelig kommer jeg ikke uden omvæltning. Jeg kommer med kampgejst, systemer, ihærdighed, eftertanke – især kommer jeg med kærlighed. Og jeg insisterer mere på sammenhold og fællesskab end i plejede. Og det er jeg møgstolt af. 

Og vi har fundet et “vi” sammen, som må være alle sammenbragte familiers drøm. Og jer der vil have hemmeligheden bag, det må være kærlighed. Ikke bare til Morten. Men til Morten, Esther, Theodor, Laurids og August. Og selvfølgelig mine egne unger ❤️

Mange spørger mig, hvordan det går med alle de unger, Mortens unger, som jo ikke er mine. 

Men de er også lidt mine. Og lidt mere hver dag. Og fandens lækre unger er de, og helt afsindigt heldig er jeg, at få nogle af deres minutter, hver vågen time. Om det er bræk pga overskredet promillegrænse eller hjemmelavet slowcooking. 

Jeg har i tidligere forhold planlagt hemmelige mord af exkærester børn. Jeg kender godt den kamp. Hvis ikke jeg planlagde mord i vågen tilstand, var der altid underbevidstheden når jeg sov.

Nu elsker jeg bare. Dig Morten. Ungerne. Hverdagen. Vores liv. Og selvfølgelig er der dage jeg får spat, og jeg forestiller mig at det hænger sammen med, at jeg har en puls. Det har været “farligt” at finde en balance mellem “Jeg er jo ikke (og bliver aldrig) moren” og “Jeg har ret meget en hverdagsrolle som ligner en mors”

Indtil jeg spurgte børnene – lige ud, hvordan de, bonusbørnene, ønskede at jeg tacklede det hele. Jeg var så ræd for at overskride nogens grænser. Og så var det så nemt så nemt? Og de et sekund efter svarede: “Som du ALLEREDE gør”

Og hverdagene er der flest af. Og vi har joket med at vi aldrig skulle i Fase 2. Vi skulle være nyforelskede for evigt, elske hver dag, som gjaldt det vores liv. Og nu er det vel fase to. 13 måneder efter du kyssede mig i sænk første gang. 

Nu er det hverdag. Sammen allesammen HVER dag. Og jeg er fan af new normal.
Jeg har udvist tålmodighed nok til at ligge ved siden af dig, mens du læste i en bog. Uden at ryste din arm. Vi har set vores første Netflix serie sammen. Og vi elsker kun næsten hver dag. 

Og ved du hvad. Det elsker jeg også. At vi bare dimser rundt i timevis i hver sin ende af haven, det vigtigste er, at vores øjne altid mødes i et smil. Som bliver til et kys. 

Lad bare dine venner drille med at nu kom fase to, det er slet ikke så dumt. Kommer du snart hjem? Jeg savner dig HVER gang du kører, så kan vi besøge fase 1 hele Bededagsferien?

❤️

Kys Michelle 
PS. Jeg bliver SÅ glad for kommentarer.

Forudbestil Lev livet modigt her! De første 1000 for en lækker mulepose med ?

PÅ SØNDAG D 10/5 på Mors dag, holder jeg foredrag om at være mor, og om at have en mor. Og ravnemor og bonusmor og kluddermor og … Mor..

Fra Caribien. Okt 2019

15 Comments

 1. Britt B den 7. maj 2020 kl. 14:34

  Alle burde få et kærlighedsbrev♥️Tak fordi du deler ud af lykken. Det bliver den heldigvis ikke mindre af. Tværtimod. Tak for ordene #derersåmegetkærlighediverden

 2. Heidi LH den 7. maj 2020 kl. 15:36

  Du er en heldigfis og det er dig vel undt??
  (Jeg er heldigvis lige så heldig?)
  Kæmpe tillykke med kærligheden ❤️

 3. Pernille den 7. maj 2020 kl. 15:54

  Det er en meget smuk og neget smukt beskrevet kærlighed ❤️ Ønsker jer ALT det bedste!

 4. Mette den 7. maj 2020 kl. 15:58

  I er alle så vanvittig heldige at have hinanden alle sammen. Fordi I turde!
  Kærligheden og respekten på kryds af du og Morten, samt jeres børn er fantastisk, – rørende og inspirerende.
  Tak fordi vi må følge med på sidelinien.

 5. Christina den 7. maj 2020 kl. 16:01

  Jeg elsker jeres kærlighed og det giver mig troen på at det også lykkedes for mig en gang ❤️

 6. Charlotte den 7. maj 2020 kl. 16:19

  Åååh- er brev, ELSKER selv at få brev, heldig at Morten har dig med alle de dejlige smukke ord, du har at give ud af. ?

 7. Lotte den 7. maj 2020 kl. 16:20

  M du er en meget speciel kvinde og den måde du lever livet på vil jeg gerne kunne. Med klogskab og fantasi og ikke mindst overskud. Du lever i nuet og med overskud. Tak fordi man kan følge med ??‍♀️⚘☘

 8. Aya Lorentzen den 7. maj 2020 kl. 19:38

  Kærlighed er modigt I er modige Heldige og fantastiske Og I fortjener al den lykke ❤️ Tak for i, eller du deler lidt ud af modighed og lykke ❤️

 9. Gitte den 7. maj 2020 kl. 20:06

  Åh Michelle… engang gik jeg i brændenælder og trak vejret dybt . Nu kigger jeg min mand dybt i øjnene og er lykkelig ❤️
  Du skriver så skønt. Jeg er rørt.- og fan.

 10. Tanja N.C. den 7. maj 2020 kl. 20:35

  Smukt – bare smukt ♥️

 11. Marianne Juhl den 7. maj 2020 kl. 22:19

  Du, I er så gode eksempler på love, honesty, truth and respect❤️De fedeste 4 ord i livet?

 12. Connie den 7. maj 2020 kl. 22:42

  Elsker elsker elsker din tilgang til livet. ❤️
  Du er aldrig nærig med dig selv??????

 13. Heidi Kessler den 8. maj 2020 kl. 9:36

  Åh, hvor jeg elsker din intensitet, Michelle ??❤️ Og tænker at du endelig kan sige ligesom Spangsberg-flødebollen: Du må godt ❤️ Tillykke med jeres kærlighed ❤️ Det hele er så velfortjent for jer alle i hele Myretuen ❤️ Glæder mig til juni, hvor jeg skal sluge din bog i et stykke ❤️ Og jeg tænker: Du må godt ❤️ Kh Heidi

 14. Jytte den 8. maj 2020 kl. 11:45

  Hej Michelle?
  Ønsker jer alt det bedste i livet, nemlig kærligheden❤️

 15. Malene den 8. maj 2020 kl. 18:09

  Elsker jeres kærlighed?
  Og at du deler den
  Du er en inspiration??
  På så mange niveauer

Efterlad en kommentar